In dit tijdperk van transitie en innovatie worden snel nieuwe oplossingen geïntroduceerd. Om relevant te blijven in deze turbulente tijden is het essentieel om sneller te innoveren. Maar, hoe doe je dat?

Wehumans introduceerd de Fast Track als een nieuwe benadering. Deze nieuwe aanpak is geïnspireerd op methodieken als Design Thinking, onze ervaringen met GV's Design Sprints en onze eigen expertise met Jobs to be done. De Fast Track geeft bedrijven een nieuw perspectief op hun dagelijkse activiteiten en dwingt je team om concrete beslissingen te nemen.

Ben je klaar om de positieve impact te versnellen? We hebben vier belangrijke redenen genoemd om een Fast Track te doen:

1. Creëer een positieve impact in één enkele week

Innovatieprocessen kunnen lang en tijdrovend zijn. Vooral als je na maanden werken aan nieuwe oplossingen de volgende stap moet zetten. Valideer uw concept met de doelgroep en herzie, herhaal en pas het aan op basis van hun feedback. Een Fast Track comprimeert dit proces in één week: het werkt als snelkookpan. In de loop van een week definiëren we de moeilijke strategische vraag die moet worden aangepakt, identificeren we kansen en ideeën en prototypen we de meest veelbelovende oplossingen. Ten slotte worden deze prototypen gevalideerd met echte expertgebruikers om fouten te filteren. Deze expliciete feedback dwingt jou en je team om snel beslissingen te nemen. Leidend tot concrete concepten en volgende stappen voor groei aan het einde van de Fast Track.

2. Co-creëren met experts

Je hebt het misschien al eerder gehoord: co-creatie door experts brengt onverwachte perspectieven op tafel. Ideeën worden gezamenlijk gedeeld en verbeterd om complexe uitdagingen te kraken. De meest waardevolle inzichten worden verzameld om de beste en meest relevante oplossingen te creëren. Integratie van co-creatie in de Fast Track-aanpak geeft uw projectteam een geweldige kans om samen te werken met relevante belanghebbenden en experts.

3. Creatie, creatie, creatie

De beste innovaties worden niet altijd gecreëerd binnen de muren van uw kantoor. Een van de belangrijkste ingrediënten is een inspirerende omgeving waar je je volledig op de uitdaging kunt concentreren. Om je Fast Track succesvol te maken, creëren we een veilige omgeving voor iedereen om volledig in beweging te komen om de uitdaging aan te gaan.

4. Bouw een gelukkig team

Door verschillende manieren van brainstormen te gebruiken, is er ruimte voor ieders inbreng. Het gestructureerde proces minimaliseert nutteloze discussies, maar zorgt ervoor dat alle meningen worden verzameld. Samen resultaten boeken en samen sterke oplossingen creëren, is cruciaal om een gelukkig team te worden.

Een stap verder, neem de Fast Track

De Fast Track is een geweldige manier om toekomstige scenario's te verkennen en kritische bedrijfsvragen te kraken. Door ontwerp, prototyping en testen met consumenten en externe experts in vijf of minder dagen. Benieuwd naar onze aanpak of vraag je je af wat een Fast Track voor jou kan doen?

Mail johan@wehumans.nl of contact Wehumans.