Ondernemer Johan Trip blijft tijdens zijn vakantie graag op de hoogte van het werk. De afgelopen jaren bracht strateeg en ondernemer Johan Trip door in Thailand, op de grens met Myanmar. Het Aziatische buitenleven sprak hem aan. Terug in Nederland zoekt hij dat buitenleven graag op in de zomer.

De zomer begint pas echt …

‘… als het zwembadje van onze kinderen niet meer naar binnen gaat, omdat het lekker warm is. Gedurende onze tijd in Myanmar stond het rubberen badje de helft van het jaar buiten. Het was zo heet dat onze dochters er vrijwel elke dag in spetterden. Vergeleken met hier zijn de seizoenen omgedraaid. Tijdens de Nederlandse winters schijnt in Myanmar volop de zon. Als het hier zomer is, dan is het daar regenseizoen. Van 2012 tot 2015 hadden we dus alleen maar neerslag van april tot en met september: zeiknat, alles onder water. Daar keek niemand van op.’